تلویزیون های هوشمند از جمله دستاوردهای تکنولوژی هستند که روز به روز شاهد گسترش کاربرد و امکانات آن هستیم. با گسترش تکنولوژی تلویزیون های نسل جدید تغییرات چشمگیری کردند. این تلویزیون ها به دلیل ویژگی های خاصی که دارند در هتل ها و مراکز درمانی هم مورد استفاده قرار می گیرد. که به اینها تلویزیون تعاملی هم نیز گفته می شود. از تلویزیون های معمولی متمایز شده اند. به همین دلیل این تلویزیون ها به نوعی می توانند تمام نیازهای افراد را پاسخگو باشند. در ادامه به بررسی و شرح امکانات تلویزیون های هوشمند می پردازیم.
تلویزیون هوشمند (اسمارت) چیست؟
تلویزیون های هوشمند یا همان اسمارت در واقع نسل جدیدی از دستگاه های تلویزیون می باشند که طی سال های جدید مدل های مختلفی از آنها توسط شرکت های سازنده ارائه شده اند.
مهم ترین ویژگی تلویزیون های هوشمند امکان اتصال آنها به اینترنت است. این تلویزیون ها با استفاده از کابل LAN و یا به صورت بیسیم به شبکه اینترنت متصل می شوند. این مسئله باعث اضافه شدن قابلیت ها و امکانات فراوانی به دستگاه می شود. این تلویزیون ها بعد از اتصال به اینترنت به گونه ای مانند یک موبایل یا یک تبلت بزرگ عمل می کنند.
تلویزیون های هوشمند دارای سیستم عامل مخصوص به خود می باشند که امکان نصب و اجرای نرم افزارهای مختلف بر روی آنها را فراهم می کند. دقت داشته باشید که سیستم عامل هر برند با سایر برندها فرق می کند و هر شرکت تولیدکننده نرم افزارهای مختلفی برای تلویزیون طراحی و ارائه می کنند.
قابلیت های تلویزیون هوشمند
قابلیت ها و امکانات هر تلویزیون هوشمند بسته به نرم افزارهایی که روی آن نصب می شود، متفاوت است. طی سال های اخیر، شرکت های تولیدکننده تلویزیونهای هوشمند به تنوع نرم افزارهای تلویزیون های خود افزوده اند.
امکانات تلویزیون های هوشمند با توجه به نرم افزارهای موجود به شرح زیر می باشد:
- امکان نصب نرم افزارهای مخصوص سیستم عامل تلویزیون
- امکان استفاده از سرویسهای پخش آنلاین، مثل: آپارات، یوتیوب، فیلیمو، نتفلیکس و …
- امکان اجرای نرمافزارهای تماس تصویری مثل: اسکایپ با قابلیت دسترسی به وبکم
- امکان اجرای فایل های متنی مثل صفحات ورد و فایل های اکسل
- امکان انتقال بیسیم ویدیو و تصاویر از سایر دستگاه های الکترونیکی مانند: موبایل یا تبلت، با پشتیبانی از استاندارد DLNA
- امکان دانلود و اجرای بازی های مخصوص تلویزیون
- امکان دسترسی به کانال های اینترنتی IPTV
- امکان پخش فیلم و تصاویر آنلاین
- امکان وبگردی و نمایش صفحات مختلف اینترنتی
- امکان اجرای دستورات صوتی کاربر
- دسترسی به اپلیکیشن آب و هوا
- دسترسی به شبکههای اجتماعی روی تلویزیون
- ضبط تصاویر در حال پخش
- استفاده از رادیوهای اینترنتی
- قابلیت Time Shifting برای بازیابی تصاویر پخش زنده
تشخیص تلویزیون های هوشمند
شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که تلویزیون های هوشمند چطوری از تلویزیون های غیر هوشمند تشخیص داده می شوند؟
هر تلویزیون هوشمند به صورت نرم افزاری و سخت افزاری دارای نشانه های واضحی می باشد. در ادامه به نکاتی برای تشخیص راحت تر تلویزیون های هوشمند می پردازیم:
- شرکت های تولیدکننده تلویزیون های هوشمند معمولا با زدن برچسب و ارائه توضیحات، هوشمند بودن تلویزیون را مشخص میکنند. پس باید به برچسب روی تلویزیون ها و نوشته های روی جعبه آنها توجه داشته باشید.
- تلویزیون های هوشمند در پشت خود دارای درگاه کابل LAN برای اتصال به اینترنت می باشند. پورت کابل LAN از نظر ظاهری با سایر پورت ها تفاوت داشته و مشخص است.
- در کنار نشانه های فیزیکی، هر تلویزیون هوشمند نسبت به تلویزیون های غیر هوشمند ساختار نرم افزاری متفاوت و منحصر به خود را دارد. به این ترتیب کافی است با استفاده از کنترل منوی تلویزیون را باز کنید. اگر تلویزیون هوشمند باشد باید با گزینه هایی مانند: دسترسی به نتفلیکس، پخش از روی آمازون پرایم، دانلود نرمافزار، اجرای نرم افزار اسکایپ و گزینه هایی از این قبیل رو به رو شوید.
- علامت Wifi در منوی تلویزیون می تواند یکی دیگر از نشانه های هوشمند بودن تلویزیون باشد.
جمع بندی
اگر با وجود نکتههای گفته شده باز هم از هوشمند بودن تلویزیون خود مطمئن نیستید، می توانید مدل آن را در اینترنت جست و جو کرده و مشخصات آن را بررسی کنید. شرکت موج افزار با ارائه راهکارها و آموزش هایی برای استفاده بهینه از تلویزیون هوشمند، تلویزیون تعاملی، تلویزیون بیمارستانی، تلویزیون هتلی در خدمت شما عزیزان می باشد.