سوالات متداول

امروزه با رشد سریع تکنولوژی شاهد ایجاد تغییرات در صنایع مختلف می باشیم.یکی از دگرگونی ها در صنعت تامین محتوا رخ داده است، به طوریکه انواع رسانه ها پا به عرصه گذاشته اند
و مخاطبین ناچار هستند که ازطرق مختلف با این رسانه ها ارتباط بر قرار کرده و اطلاعات مورد نیاز یا مورد علاقه خود را تامین کنند. با افزایش منابع محتوا، قطعا تامین، دسته بندی و حذف زوائد محتوا، سهولت در دسترسی مناسب برای مخاطبین تبدیل به یک نیاز الزامی شده است.
مواردی از قبیل سن،ملیت،زبان،مذهب،علایق و همچنین قوانین حاکم می تواند در تامین و دسته‌بندی محتوای انتخابی مورد‌استفاده قرار گیرد.
برای انـواع محتوا می توان از کانال های تلویزیونی و رادیوئی زنده، ویدئو و موسیـقی درخواستی، روزنامه ها،کتاب های تصویری و صوتی،قرائت و ترجمه قرآن، تیتر اخبار خبرگزاری ها، وضعیت آب و هوا، وضعیت ارز و سهام، وبگردی در اینترنت و … نام برد. ارائه امکانات تلویزیونی فوق بر روی بستر شبکه را تلویزیون تعاملی (IPTV) گویند.
راهکار نرم افزاری تلویزیون تعاملی کاملا بومی شرکت موج افزار مهرگان کیش با نام تجاری ویناک ارائه می گرد

به صورت کلی راهکار تلویزیون تعاملی ویناک (Vinak IPTV) بر روی زیر ساخت شبکه به شرط تامین پهنای باند حداقل و پایدار امکان پیاده سازی را دارد. استریم های کانال های زنده قابل دریافت از منابع گوناگون شامل کانال های SD با پهنای باند متوسط 3 Mbps و کانال های HD با پهنای باند متوسط 7.5 Mbps و کانال های Full HD با پهنای باند متوسط 15 Mbps می باشد. با توجه به تعداد کلاینت ها و میزان ضریب همزمانی و همچنین امکانات موجود، توپولوژی زیرساخت شبکه به صورت رایگان توسط شرکت موج افزار مهرگان کیش قابل ارائه می باشد. قابل ذکر می باشد که در صورت فراهم شدن شروط بالا این زیر ساخت می تواند در انواع زیر ساخت شبکه مبتنی بر کابل مسی، فیبر نوری، Wi-Fi،DSLAM و GPON باشد.

راهکار تلویزیون تعاملی ویناک (Vinak IPTV) قابل پیاده سازی بر روی تلویزیون هتلی سامسونگ، تلویزیون هتلی ال جی، تلویزیون هوشمند اندرویدی بدون نیاز به سخت افزار جانبی و همچنین انواع آی پی ست تاپ باکس های اندرویدی و لینوکسی می باشد.

خیر. راهکار تلویزیون تعاملی ویناک (Vinak IPTV) بر روی شبکه کامپیوتری محلی (LAN) پیاده سازی می گردد و کلیه محتوای زنده مورد نیاز را از سیگنال های DVB دریافتی آنتن هوائی و دیش ماهواره ای دریافت می نماید.

بله. رشد تکنولوژی باعث فراهم شدن امکانات زیرساختی جدیدی شده است که تحول قابل ملاحظه ای در صنعت ساخت ساز را رقم زده است.
یکی از دغدغه های ساخت هر ساختمان با هر کاربری، تامین نیاز هائی از قبیل دسترسی به خطوط تلفن، اینترنت، کانال های تلویزیونی زمینی، کانال های تلویزیونی ماهواره ای، دوربین های مدار بسته، پوشش شبکه بیسیم Wi-Fi، سیستم صوت مرکزی، آیفون های تصویری، سیستم اعلام حریق و … می باشد.در روش های سنتی فعلی تامین امکانات فوق به مدد انبوهی از کابل های مسی محقق می گردد، که این مساله علاوه بر صرف هزینه بالا برای تامین و اختصاص فضای زیاد، هزینه نگهداری بالایی را به ساختمان تحمیل می کنند.
تکنولوژی (Gigabit Passive Optical Networks) GPON باعث شده کلیه کابل کشی های فوق در ساختمان ها حذف گردد و بی نیاز از استفاده تجهیزات بین راهی اکتیو (مصرف کننده برق) باشند. با دلیل به صرفه اقتصادی، امکانات و انعطاف بسیار بالای این زیر ساخت، استقبال قابل توجهی از آن در ساخت و ساز های جدید می شود. در چنین ساختمان هائی با توجه به حذف ساختار های سنتی، پیاده سازی راهکار تلویزیون تعاملی (IPTV) اجتناب پذیر می باشد. برای چنین ساختمان هائی انواع راهکارهای تلویزیون تعاملی ویناک (Vinak IPTV) و تلویزیون غیر تعاملی آروژا (Arooja IPTV) قابل ارائه می باشد.

– ماژول نرم افزاری Live Streamer Server وظیفه دریافت و پخش کانال های تلویزیونی و رادیوئی بر روی بستر شبکه به صورت MultiCast را دارد.
– ماژول نرم افزاری Middleware Server وظیفه مدیریت امکانات قابل ارائه به هر کاربر را دارد.
– ماژول نرم افزاری IP UniCaster وظیفه ارسال کانال های دریافتی از ماژول نرم افزاری Live Streamer Server بر روی بستر شبکه به صورت UniCast را دارد.
– ماژول نرم افزاری VOD Server وظیفه پخش محتوای در خواستی ویدیوئی و موسیقی را دارد.
– ماژول نرم افزاری TimeShift Server وظیفه ضبط و پخش کانال های زنده تلویزیونی و رادیوئی را دارد.
– ماژول نرم افزاری AAA Server وظیفه احراز هویت کاربران و ارائه مجوز دسترسی به آنها و همچنین اعمال هزینه خدمات در یافتی را دارد.

خیر. در راهکار تلویزیون تعاملی ویناک (Vinak IPTV) تولید کانال های تلویزیونی و رادیوئی امکان پذیر می باشد، که با برنامه زمانی دلخواه در طول شبانه روز به صورت اتوماتیک قابل پخش خواهد بود.
در ضمن اینکه بر روی این کانال های تلویزیونی تبلیغات و اذان به افق محلی قابل پخش خواهد بود.

خیر. در صورت در خواست ارائه صرفا کانال های زنده بر روی بستر شبکه راهکار تلویزیون غیر تعاملی آروژا (Arooja IPTV) قابل پیاده سازی می باشد که فقط کانال های تلویزیونی و رادیوئی مطابق سطح دسترسی در اختیار کاربران قرار می گیرد. این راهکار به راحتی در ساختمان های جدید که دارای زیر ساخت شبکه هستند، پیاده سازی می شود و ساختمان را از داشتن زیر ساخت های آنتن مرکزی و دیش مرکزی بی نیاز می کند.

خیر. راهکار تلویزیون تعاملی ویناک (Vinak IPTV) قادر است کلیه امکانات فوق را از طریق اپلیکیشن اختصاصی موج افزار و یا نرم افزار های عمومی مانند VLC ، VL Player ، Go IPTV و … کماکان با در نظر گرفتن سطح دسترسی و دسته بندی های لازم در اختیار کاربران قرار دهد. بنابراین کاربران می توانند محتوای مورد نظر خود را بر روی انواع تجهیزات مانند لب تاپ (با نسخه های مختلف سیستم عامل های ویندوز، لینوکس و مکینتاش) و گوشی هوشمند و تبلت (با نسخه های مختلف سیستم عامل های iOS و Android) تماشا کنند.

این تلویزیون ها دارای قابلیت HotSpot می باشد.در صورت استفاده از راهکار تلویزیون تعاملی ویناک (Vinak IPTV) امکان اتصال تجهیزات همراه میهمان اتاق به شبکه Wi-Fi اختصاصی حتی در حالت خاموش بودن تلویزیون امکان پذیر خواهد بود. از طریق این اتصال Wi-Fi اینترنت و امکانات ویناک بر روی انواع تجهیزات میهمان قابل دسترس خواهد بود.

به شرط رعایت کردن موارد فنی متناسب با تعداد کاربران، امکان پذیر می باشد.

بله. راهکار تلویزیون تعاملی ویناک (Vinak IPTV) سازگار با انواع نرم افزارها می باشد، که به انواع نرم افزارهای PMS (مانند آسا، پرک، پروتل، رایین، طلوع، مارلیک، مدریک، مسافر، هریس)، HIS و BMS می توان اشاره کرد. بدیهی است که واحد توسعه شرکت موج افزار مهرگان کیش آمادگی لازم را برای سازگاری با هر نرم افزار دیگری را در جهت ارائه خدمات بیشتر به مشتریان گرامی دارد.

بله. راهکار تلویزیون تعاملی ویناک (Vinak IPTV) قابلیت سازگار ی با انواع تامین کنندگان محتوا را دارد، که می توان از Namava برای تامین محتوای فیلم و سریال، PressReader جهت تامین روزنامه، AccuWeather جهت دریافت وضعیت آب و هوا و انواع خبرگزاری ها برای نمایش تیتر اخبار روز نام برد.

ارائه محتوای کانال زنده تلویزیونی و ویدئوی درخواستی به صورت هوشمند با چندین کیفیت مختلف متناسب با پهنای باند موجود را Dynamic Bit Rate را می گویند. در صورت عدم پشتیبانی از این امکان و کاهش پهنای باند، کاربر در نمایش تصاویر خود دچار اختلال خواهد شد. البته این امکان در تلویزیون تعاملی روی شبکه های محلی نیازی نیست و بیشتر برای شبکه عمومی مانند اینترنت کاربرد دارد.

مخفف Electronic Program Guide به معنی راهنمای الکترونیکی برنامه‌ها می باشد. راهکار تلویزیون تعاملی ویناک (Vinak IPTV) با استفاده از این قابلیت، به کاربر این امکان را می دهد که معرفی کانال های زنده را به صورت متنی مطالعه نماید و در صورت علاقه کانال مورد نظر را مشاهده نماید.

به معنی فیلم های چند زبانه می باشد.، که معمولا علاوه بر صدای زبان اصلی، فیلم دارای یک یا دو صدای دوبله به زبان دیگر می باشد. راهکار تلویزیون تعاملی ویناک (Vinak IPTV) از این قابلیت به طور کامل پشتیبانی می نماید و کاربر در حال دیدن فیلم می تواند با یک کلید زبان صوتی فیلم را عوض کند.

به معنی داشتن قابلیت فروش فیلم آرشیوی می باشد، سیستم به صورت اتوماتیک هزینه فیلم هایی را که قیمت گذاری شده، را اعمال می کند.البته راهکار تلویزیون تعاملی ویناک (Vinak IPTV) علاوه بر این امکان، قابلیت ارائه کانال های زنده پولی نیز می باشد (PeyPreView).

مخفف Consumer Electronics Control به معنی ارسال و یا دریافت الکترونیکی فرامین ریموت کنترل از طریق کابل HDMI می باشد. در مواردی که از IP Set Top-Box استفاده می کنیم، با بکار گیری این امکان به جای دو عدد ریموت کنترل می توان تنها با یک عدد ریموت کنترل همزمان با تلویزیون و IP Set Top-Box کار کرد. این امکان با مزیت های کاربری ساده تر و کاهش خرابی ریموت کنترل به همراه خواهد بود که برای بهره بردار بسیار با اهمیت می باشد. راهکار تلویزیون تعاملی ویناک (Vinak IPTV) در صورت برخورداری تلویزیون از امکان CEC این قابلیت را پشتیبانی می کند.

به معنی ضبط برنامه زنده و ایجاد امکان پخش مجدد جهت استفاده کاربر می باشد. راهکار تلویزیون تعاملی ویناک (Vinak IPTV) دارای این قابلیت می باشد و بسته به مقدار Storage، تعداد کانال ها و تعداد ساعت ضبط شده، قابل تنظیم می باشد.

سرویس VDI (دسکتاپ مجازی) یک فناوری است که به کاربران امکان دسترسی و استفاده از سیستم عامل دسکتاپ و برنامه های یک سرور توسط هر دستگاه از هر جای دنیا را فراهم می کند. بله، نرم افزار IPTV موج افزار امکان بهره برداری از سرویس VDI (دسکتاپ مجازی) را دارد. برای این کار توصیه می‌کنیم کاربران سرویس IPTV موج افزار را از طریق Browser در اختیار داشته باشند که مستقل از نوع سیستم عامل، قابل بهره برداری می‌باشد.

هر کارت DVB-T/T2 و یا DVB-S/S2 در انواع یک، دو، چهار و هشت تیونره تولید می شود (که روی اسلات PCIexp سرور نصب می گردند) و متناسب به نوع مصرف انتخاب می گردد. بنابراین تعداد تیونرهای قابل پشتیبانی، مستقیما به نوع و تعداد کارت ارتباط دارد. سرور های مختلف، تعداد اسلات های PCIexp متنوعی را در اختیار مصرف کننده می گذارند.
HP/Gx/DL360-02*PCIexp
HP/Gx/DL380-06*PCIexp
HP/Gx/DL580-11*PCIexp
هر تیونر برای دریافت کانال های تلویزیونی باید روی یک فرکانس قفل (LOCK) شود، بنابراین در آن واحد هر تیونر فقط و فقط با یک فرکانس دلخواه قابل بهره برداری می باشد.
هر فرکانس (یا کاریر یا ترنسپوندر) حامل تعدادی کانال می باشد که اپراتور فرستنده متناسب با شرایط تنظیم می کند و تعداد کانال هر فرکانس الزاما هیچ قاعده ای ندارد و تعداد کانال های تلویزیونی از یک تا 32 کانال نیز مشاهده شده است.

هتل‌ها، بیمارستان‌ها، مجتمع‌های مسکونی، مجتمع‌های اداری، مجتمع‌های تجاری و سازمان‌ها مشتریان مخاطب استفاده از راهکارهای تلویزیونی موج افزار هستند.
به جز مواردیکه منع اعلام به دلایل امنیتی دارند، باقی موارد به صورت مکتوب ارائه می گردد.

با توجه به برخورداری راهکار IPTV موج افزار از امکان CDN می توان یک سرور اصلی با تامین تجهیزات دریافت شامل دیش و کارت های DVB در نظر بگیریم و سایر سرور های داخل اینترانت نقش CDN داشته باشند و از استقلال مدیریت محلی نیز برخوردار باشند.

ساترا مخفف «سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر» می باشد که یکی از سازمان های وابسته به صدا و سیما است که مسئولیت تنظیم رسانه صوت و تصویر (صدور مجوز) فضای مجازی در ایران را به عهده دارد.
پلتفرم هائی مانند نماوا، فیلیمو و … برای فعالیت خود نیازمند مجوز ساترا می باشند.
ارائه راهکارهای تلویزیونی شرکت موج افزار نیازمند ارائه این مجوز نمی باشد.

مجوز سمتا جهت همکاری شرکت ها با نیروهای مسلح مثل وزارت دفاع، سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و سایر ارگان ها توسط مرکز راهبردی ساماندهی، مدیریت و توانمند سازی شبکه همکاران (سمتا) صادر می گردد.
ارائه راهکارهای تلویزیونی شرکت موج افزار نیازمند ارائه این مجوز نمی باشد.

مجوز سمتا جهت همکاری شرکت ها با نیروهای مسلح مثل وزارت دفاع، سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و سایر ارگان ها توسط مرکز راهبردی ساماندهی، مدیریت و توانمند سازی شبکه همکاران (سمتا) صادر می گردد.
ارائه راهکارهای تلویزیونی شرکت موج افزار نیازمند ارائه این مجوز نمی باشد.

گواهینامه افتا شامل فرآیند های ارزیابی و بازرسی دقیق از سوی سازمان امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا) است تا اطمینان حاصل شود که استانداردهای لازم از سوی شرکت ها و افراد فعال در حوزه های انفورماتیک و امنیت اطلاعات رعایت شود.
راهکار IPTV موج افزار در حال دریافت گواهینامه افتا می باشد و راهکار Digital Signage موج افزار دارای گواهینامه افتا می باشد.

کانال های تولیدی صدا و سیما شامل سه گروه زیر می باشد:
کانال های سراسری که از فرستنده های زمینی و ماهواره ای ارسال می گردند که کانال شبکه 3 و ورزش از فرستنده های ماهواره ای با کد BISS KEY ارسال می گردد.
کانال های استانی که از فرستنده های ماهواره ای ارسال می گردند.
کانال های برون مرزی که از فرستنده های ماهواره ای ارسال می گردند.

کارت کپچر (Video Capture Card) سخت افزاری است که به دیوایس دیجیتال متصل شده و توسط آن می توان سیگنال ویدیوئی خروجی دستگاه پخش مانند دوربین فیلم برداری، دستگاه پخش DVD، کنسول بازی پلی استیشن و ایکس باکس و … را به فرمت دیجیتال تبدیل کنیم.
یکی از پر مصرف ترین کاربرد های این سخت افزار، پخش تصاویر تحت شبکه یا ویدئو استریمینگ یا لایو استریمینگ می باشد که در راهکار IPTV و Digital Signage موج افزار می تواند برای پخش زنده کاربرد داشته باشد.

کلیه راهکارهای تولیدی شرکت موج افزار از سخت افزارهای استاندارد موجود در بازار استفاده می نماید که شامل انواع تجهیزات مانند سرور، کارت های گیرنده DVB، کارت های شبکه، کارت های مدولاتور DVB، تجهیزات دریافت سیگنال، مدیا کانورتور ها، انواع تلویزیون های هوشمند، انواع ست تاپ باکس های اندرویدی و لینوکسی، انواع تین کلاینت ها می باشد و سخت افزار اختصاصی و انحصاری جهت بهره برداری از راهکارهای فوق ارائه نمی شود.

کدک (Codec) ترکیبی از دو کلمه Coder و Decoder است و به نرم‌افزار یا سخت‌افزاری اشاره دارد که برای کدگذاری (فشرده‌سازی) و رمزگشایی (بازیابی) داده‌ها استفاده می‌شود. در صنعت (Digital Video Broadcasting) DVB کدک‌ها معمولاً برای کاهش حجم داده‌های صوتی و ویدیوئی به کار می‌روند، به‌طوری که بدون افت محسوس در کیفیت، فضای ذخیره‌سازی کمتری اشغال شود یا انتقال آن‌ها سریع‌تر صورت گیرد.
دو وظیفه اصلی کدک‌ها:
کدگذاری (Encoding): فرآیند فشرده‌سازی داده‌ها برای کاهش حجم.
رمزگشایی (Decoding): بازگشایی و بازیابی داده‌های فشرده‌ شده به حالت اصلی.
انواع مختلفی از کدک‌ها وجود دارند که بسته به نیاز، برای ویدیو (مثل H.265(HEVC)، H.264(AVC)، MPEG-2)، صوت (مثل MP3، AAC) یا دیگر نوع‌های داده استفاده می‌شوند.
در راهکار IPTV موج افزار امکان تبدیل کدک ها را تحت عنوان امکانات ترنسکودینگ قابل ارائه می باشد. تغییر کدک به تنهائی، تغییر محسوسی در کیفیت به همراه نخواهد داشت.

جهت امکان استفاده از راهکارهای تلویزیونی در انواع تلویزیون های هوشمند و ست تاپ باکس های متداول بازار، استفاده از کدک های استاندارد جهانی الزامی می باشد. راهکار های تلویزیونی موج افزار نیز به دلیل فوق سعی در پوشش حداکثری کدک های متداول را داشته است. تولید و کار با کدک بومی، استفاده از تعداد قابل توجهی از تلویزیون های هوشمند بازار را غیر ممکن می نماید بنابراین موج افزار در این زمینه اقدامی نکرده است.

ضریب همزمانی به درصد یا نسبت کاربران فعال به کل کاربران تعریف شده در نرم افزار اطلاق می شود.
عموما در سیستم های ارائه شده، ضریب همزمانی 100% در نظر گرفته می شود که این موضوع به مصرف پهنای باند کاربر ارتباطی ندارد.
در واقع پهنای باند مصرفی کاربر مستقیما به محتوای در حال تماشا مانند کانال زنده و یا فیلم ارتباط دارد.

خیر.
VOD (Video On Demand) یا ویدئوی درخواستی به کاربر این امکان را می دهد که هرگاه تمایل داشت فیلم درخواستی خود را از آرشیو انتخاب و تماشا کند.
اما تولید کانال به مدیر سیستم این امکان را می دهد که از یک مجموعه ویدئو یک کانال تلویزیونی تولید کند که با برنامه زمانی مشخص و یا به صورت چرخشی کلیه ویدئوهای فوق را پخش نماید.

پایه محاسبات هزینه نرم افزارهای IPTV و ساینیج، تعداد تلویزیون های (کلاینت های) قابل استفاده در این راهکارها می باشد.

افزایش کاربران علاوه بر افزایش میزان هزینه نرم افزار، نیازمند تامین منابع سخت افزاری مناسب تر برای سرور نیز می باشد.
مهمترین این منابع می توان از قدرت پردازش، میزان حافظه RAM، میزان حافظه سخت، سرعت Read/Write حافظه سخت و نهایتا پهنای باند پورت شبکه نام برد.

بله. راهکار IPTV موج افزار این امکان را فراهم می کند که کانال های اینترنتی را به صورت Single Stream دریافت کرده و مجددا برای مصرف کننده های خود Re-Stream و پخش نماید.
البته قابل ذکر می باشد که موارد فوق مشروط به فراهم بودن الزامات اینترنتی مانند پهنای باند مناسب، پشتیبانی از پروتوکل مناسب می باشد.

نحوه اتصالات به نوع کارهای DVB-S/S2 مورد استفاده بستگی دارد.
کارت های 4 تیونره به صورت مستقیم به یک دیش و یا با واسطه مولتی سوئیچ به چهار دیش قابل اتصال می باشد.
مزیت اتصال به واسطه مولتی سوئیچ این امکان را برای نرم افزار فراهم می کند که به دیش های متعدد همزمان دسترسی داشته باشد و در نتیجه برای تغییر تنظیمات از یک دیش به دیش دیگر بی نیاز از تغییر اتصالات می باشد.
کارت های 8 تیونره به صورت مستقیم به یک دیش قابل اتصال می باشد.

خیر. در صورت استفاده از کارت های معتبر، نگهداری مناسب و اجتناب از اتصال الکتریکی نامناسب به ورودی کارت ها احتمال سوختن کارت ها بسیار پایین می باشد.

بله. امکان استفاده از امکانات IPTV در ساینیج و همچنین استفاده از امکانات ساینیج در IPTV (یکپارچه سازی) در تولیدات شرکت موج افزار امکان پذیر می باشد.

خیر. علاوه بر دریافت و ذخیره سازی اطلاعات دوربین، NVRها باید امکانات مختلفی از جمله پروتوکل ONVIF را پشتیبانی کنند که سامانه IPTV فاقد این امکانات می باشد.
البته قابل ذکر می باشد که سامانه IPTV دارای قابلیت MultiView تحت وب می باشد که می تواند دسترسی های بسیار انعطاف پذیری را در اختیار مصرف کننده قرار بدهد.

بله. منو های هر کاربر با چیدمان اختصاصی قابل بهره برداری می باشد.

بله. کلیه اپلیکیشن های نصب شده از طریق اپلیکیشن IPTV قابل دسترس برای کاربر خواهد بود.

بله. با ارائه آموزش به افراد فنی با توانمند مناسب این موضوع امکان پذیر می باشد.

سامانه IPTV فقط در شبکه محلی و اینترانت قابل بهره بردای می باشد.
سامانه ساینیج در شبکه محلی، اینترانت و اینترنت قابل بهره برداری می باشد.

امکان نمایش وجود دارد ولی امکان پرداخت به صورت مستقیم وجود ندارد.

پیمایش به بالا